Ce se numeste, pe scurt, respect?

E vorba de cei sapte ani de acasa. I-am cam dat uitarii, nu? Probabil e cea mai nefericita pierdere cand vine vorba de propria persoana. Totul tine de respect. Comportamentul tau fata de alte persoane, arata cati bani dai, de fapt, pe tine. Mi se pare logic ca atunci cand oferi ceva, cand te comporti intr-un fel, sa iti doresti sa primesti acelasi lucru in schimb. Iar daca nu te gandesti la asta, inseamna ca tu esti principala problema.

image

Nu e vorba despre educatia pe care o primesti de la parinti, bunici sau profesori, pentru ca nu toti au parte de asta si oricum nu are legatura. E vorba de cum alegi tu, si doar tu, sa te dezvolti ca om, cum alegi tu sa fii vazut si cum ii vezi pe ceilalti. E vorba de cat de destept vrei sa pari, pana la urma, chiar daca nu esti. Dar e placut sa stii ca ceilalti cred ca ai ceva in cap, asa-i?

Nu cred ca exista persoane care sa nu se creada super inteligente, cel putin in comparatie cu cei din jur. Dar e o linie fina intre a fi si a te crede. Cu atat mai mult daca incerci sa demonstrezi asta prin aroganta. Iar daca faci asta, constient chiar de actiunile tale, felicitari.. sincer iti cer sa ma scuzi, dar esti doar un incompetent de mana intai.

Photo: Tumblr

Reclame

Un gând despre “Ce se numeste, pe scurt, respect?

  1. Dacă e să ne referim la cei șapte ani de acasă, aici rolul fundamental îl au părinții. Mai departe ține de fiecare individ,… dar să nu uităm și de conjunctură, mediu social, educație, posibilități…….Doar cei foarte puternici reușesc să se autoeduce… pe ceilalți îi formează împrejurările cu tot ce implică acest termen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s